Csíkszeredában általában az a jó, hogy kisvárosról lévén szó, szinte szájról szájra terjednek a hírek. Általában nagyon gyorsan híre megy, ha egy új hely nyílt a városban. Hamar beindul a szóbeszéd: finom a kaja, nem finom, drága, de legalább jó,  vagy éppen “ez biztos nem fogja sokáig húzni” stb. Ez ilyen szempontból jó hír, mert kevesebbet kell költeni reklámra. Vagy ez mégsincs így?

Személy szerint én ezt másként gondolom. A marketing nem egy fölöslegesen kidobott pénz, mint ahogy a legtöbb székelyföldi vállalkozás gondolja. Ami még rosszabb, hogy nem is igazán értik ezek a cégek, hogy mit kellene csinálniuk marketing címszó alatt. Szórólapozni? Kirakni néhány fotót a Facebookra és irogatni néha? Fent lenni minél több hirdetőtáblán? Nem (csak) erről szól a marketing. Főleg azért is, mert a marketingnek az alapja, hogy először ismerd a célcsoportodat és csak azután döntsd el melyik marketing csatornát érdemes használnod.

Számomra a most elindított blog is egy ilyen marketing csatorna. Ezt a csatornát igyekszem majd felhasználni arra, hogy te – a vásárló – ne csak egy cégtáblát láss a vállalkozásból, hanem többet megtudj a működésünkről, a szolgáltatásainkról és arról, hogy miért érdemes minket választanod.

Ahhoz, hogy minket választhass, először meg kell találj minket, gyanítom, hogy egy ilyen kisvárosban ez nem fog senkinek problémát jelenteni. Ha a Szabadság tér 7 szám nem mond semmit, akkor íme egy kis segítség: a Segítő Mária Gimnázium bentlakásával szemben, alig kell elhagynod az RMDSZ székházát a piac fele betérve. Ott leszünk rögtön, jobb oldalt.

Addig is kövessd a Facebook oldalunkat és ami a legfontosabb: ha éhes vagy, egy wrap szendvics sosem árt. 😉

https://www.facebook.com/WrapFoodsCsikszereda/

Válaszolj